joi, 27 octombrie 2011

COZONAC CA LA BIBILICA




                                   
                    COZONACUL GARANTAT


                          Ingrediente  pentru  aluat

<!-1Kg de faina
<!-1cana de zahar
<!-2 cuburi de drojdie (pachet mic)
<!-0,5 l lapte
<!-4oua(galbenusurile)
<!-1 cana de ulei \
<!-1 lingurita sare
<!-mirodenii
<!

                   Proces tehnologic

   Se cerne faina.
Se fierbe laptele,se adauga   zaharul si sarea  apoi se amesteca  pana se topesc  si se toarna peste  faina amestecandu-se pana se raceste.
  Separat se face maiaua  din:drojdie,apa calda,putin zahar si faina care se amesteca si se lasa sa creasca.Dupa ce a crescut se adauga peste faina cu laptele care s-au mai racit.
  Ouale:se separa galbenusurile de albusuri;galbenusurile se adauga  peste faina,iar albusurile seopresc pentru umplutura.
  Se framanta bine aluatul iar la sfarsit se pune uleiul putin cate putin si se incorporeaza bine apoi se lasa sa creasca pana se pregatesc formele si umplutura.
  Se pregatesc tavile astfel:se ung bine cu ulei sau cu untura.
  Din aceasta compozitei ies 4 cozonaci  in formele de iena sau 2 forme  mari de cozonac.
  Se imparte in doua sau in patru : se intinde foaia sip e deasupra se pune umplutura apoi se ruleaza si se pune in forme  dupa care se lasa sa mai creasca.
  Inainte de a se pune la cuptor se unge cu ou batut si se poate presara si un pic de zahar.
  Se  pune la cuptor la foc potrivit pana cand se coace. Se scoate din tavi si se consuma cu placere .                    


         
                
                       Umplutura cu nuca


<!-Albusurile se bat spuma cu 2-3 linguri de zahar.zahar vanilat,rom ,cacao si miez de nuca pisat sau dat prin  masina.Se poate pune in cozonac rahat ,stafide ,nuca mai mare ,etc.
                  

                                                           Pofta  buna!